Werkgevers pak "technostress"aan

De Nederlandse werkgeversvereniging AWVN erkent de gevaren die ‘technostress’ met zich meebrengt. Zo kan het continu ‘aan’ staan voor problemen zorgen voor de gezondheid van werknemers.

Eerder zijn in Duitsland en Frankrijk al stappen gezet om de druk om continu bereikbaar te zijn aan te pakken. In Frankrijk is e-mailen na werktijd bij wet verboden en in Duitsland kregen in 2014 werknemers van BMW al het 'recht op onbereikbaarheid' op afgesproken tijden.

Meer dan alleen werkmail
Jannes van der Velde, woordvoerder van de Nederlandse AWVN geeft aan dat het veel verder gaat dan alleen de werkmail: "Mensen zijn voortdurend online en dat dwingt tot nadenken." Alhoewel het wettelijk verbieden van e-mailen na werktijd volgens Van der Velde niet in onze cultuur past, is het volgens de AWVN wel duidelijk dat er iets moet gebeuren. "Onze adviseurs voeren op dit moment gesprekken met grote werkgevers om te kijken wat we kunnen doen."

Werkgeversprobleem
Alleen de e-mailserver na een bepaald tijdstip uitzetten, is volgens Van der Velde niet voldoende en lost het probleem dus ook niet op. Van der Velde geeft aan dat het een werkgeversprobleem is: "Het is een werkgeversprobleem, want de werkgever is verantwoordelijk voor een veilige en gezonde werkomgeving."

De gesprekken met grote werkgevers zijn op dit moment nog in volle gang, maar het doel is duidelijk: "We hopen op termijn een bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van digitale stress."
03-06-2016

Inspiratie Lab